معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت اعلام کرد: براساس جدیدترین رتبه بندی SCIMAGO، سی و نه دانشگاه و مرکز تحقیقاتی کشور از جمله هفت دانشگاه و مرکز پژوهشی وابسته به وزارت بهداشت در فهرست موسسات علمی برتر جهان قرار گرفتند.
به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا، با ثبت نام این تعداد دانشگاه و موسسه تحقیقاتی ایرانی در جدیدترین رتبه بندی SCIMAGO INSTITUTION RANKINGS، ایران از لحاظ تعداد دانشگاهها و موسسات تحقیقاتی بالاتر از کشورهای دیگر منطقه نظیر مصر با ۱۴، عربستان با هفت، اردن با پنج، امارات با چهار، قطر با سه، لبنان با دو و عمان و کویت هر کدام با یک موسسه قرار دارد.
براساس این رتبه بندی، دانشگاه تهران با کسب رتبه ۳۵۱ جهان و پنجم منطقه در جایگاه اول کشور و پس از آن دانشگاه علوم پزشکی تهران با کسب رتبه ۴۶۴ جهان، هفتم منطقه و دوم کشور و بعد از آنها دانشگاه صنعتی شریف با کسب رتبه ۵۰۳ جهان، هشتم منطقه و سوم کشور قرار دارد.
در این رتبه بندی دانشگاههای تربیت مدرس، صنعتی امیرکبیر، علم و صنعت ایران، شیراز، صنعتی اصفهان، فردوسی مشهد و صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی به ترتیب در رتبههای چهارم تا دهم قرار دارند.
از نکات جالب توجه در این رتبه بندی کسب رتبه ۱۶ کشوری و هزار و ۷۵۷ جهان از سوی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد با فاصله تنها یک مقاله با دانشگاه اصفهان است که رتبهای بالاتر از بسیاری از دانشگاهها و موسسات تحقیقاتی دولتی با سابقه طولانی است.
دکتر مصطفی قانعی، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اشاره به حضور هفت دانشگاه و مرکز پژوهشی تابعه وزارت بهداشت در این رتبهبندی گفت: در جدیدترین رتبهبندی انجام شده توسط SCIMAGO institutions Rankings در سال ۲۰۱۱ میلادی، شاخصهای علم سنجی مربوط به سه هزار و ۴۲ دانشگاه و مرکز تحقیقاتی برتر جهان اعلام شده است که این دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی در مجموع بیش از ۸۰ درصد مقالات نمایه شده در پایگاه اطلاعات علمی اسکوپوس را در پنج سال گذشته منتشر کردهاند.
وی افزود: در این گزارش، هفت دانشگاه و مرکز تحقیقاتی وابسته به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شامل دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران، شیراز، مشهد، تبریز، اصفهان، انستیتو پاستور ایران و بیمارستان شریعتی تهران در فهرست موسسات علمی برتر جهان قرار گرفتهاند.
قانعی اضافه کرد: در این نظام رتبه بندی، برونداد علمی هر دانشگاه یا مرکز تحقیقاتی برتر بر مبنای شش شاخص مختلف شامل تعداد مقالات، درصد مقالات دارای همکاریهای بین المللی، تاثیر نرمال سازی شده تحقیقات، مقالات با کیفیت بالا، مختص بودن تحقیقات و نرخ برتری بررسی میشود.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد که با تلاش و همت محققان کشور شاهد افزایش تعداد دانشگاههای علوم پزشکی و مراکز تحقیقاتی ایرانی در بین ۵۰۰ دانشگاه و مرکز تحقیقاتی برتر دنیا باشیم.
خدمات
خدمات کریدور
- خدمات تجاری سازی
- راه اندازی کسب و کار
- مدیریت کسب و کار
- توسعه بازار داخلی
- توسعه بازار صادراتی
- مشاوره رایگان
- صادرات دانشبنیان