خدمات

تولید دو نانوداروی جدید ایرانی در انتظار تایید وزارت بهداشت/ اقتصاد هزار میلیارد تومانی فناوری نانوی ایران

دکتر سعید سرکار، در نشست خبری ششمین جشنواره فناوری نانو از برگزاری نمایشگاه، مجمع بین‌المللی اقتصاد فناوری نانو، فروشگاه محصولات، آموزش عمومی فناوری نانو، تقدیر از برترین‌های فناوری نانو ایران، برپایی کارگاه‌های تخصصی، غرفه دستاوردهای پژوهشی، خانه نانویی، فروشگاه محصولات فرهنگی و ترویجی به عنوان بخش‌های مختلف این جشنواره یاد کرد و گفت: ‌ در این نمایشگاه شرکت‌های تولیدی در ۹ بخش شامل سازندگان تجهیزات، خودرو، بهداشت و سلامت، ساختمان، کشاورزی و بسته‌بندی، نانو مواد، نساجی، خدمات فناوری و بخش بین‌الملل و همچنین دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها، مراکز رشد، آزمایشگاه‌ها و انجمن‌های علمی، نشریات تخصصی و ترویجی شرکت دارند.

وی افزود: تعداد شرکت‌های تولیدی و نهادهای شرکت کننده در نمایشگاه در مجموع ۱۷۱ واحد می‌باشد.

دکتر سرکار همچنین با اشاره به بخش غرفه دستاوردهای پژوهشی در این نمایشگاه گفت: بر این اساس ۶۸ طرح مورد داوری قرار گرفته و ۱۲ طرح در حوزه‌های انرژی‌های نو، تصفیه آب، بهداشت و سلامت، ساختمان، بسته‌بندی، الکترونیک و عایق‌های حرارتی مورد تایید قرار گرفته‌اند.

دبیر ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در ادامه با بیان اینکه در این زمینه آیین‌نامه‌ای در دست تدوین است که طی آن تسهیلاتی برای نمونه‌هایی که سرمایه‌گذار از بخش خصوصی جذب می‌کند، فراهم شود، تصریح کرد: بر این اساس ۱۰ درصد پروژه مربوط به دانش فنی، ۶۰ درصد مربوط به سرمایه‌گذار و ۳۰ درصد به ستاد نانو مربوط می‌باشد و زمانی که این نمونه وارد بازار و تجاری سازی شود ۳۰ درصد مربوط به ستاد نانو نیز به سرمایه‌گذار باز می‌گردد و بر اساس این آیین‌نامه هر طرحی که نیاز به سرمایه‌گذاری داشته باشد تکنولوژی‌اش ارزیابی می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: کلیات آیین‌نامه مذکور آماده شده است و در نمایشگاه به ۱۲ نمونه مورد تایید ابلاغ خواهد شد که این بخش امسال به جشنواره فناوری نانو اضافه شده است.

دبیر ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری همچنین با اشاره به برگزاری مجمع بین‌المللی اقتصاد فناوری نانو طی روزهای دهم تا یازدهم مهر ماه در مرکز همایش‌های بین‌المللی صدا و سیما تصریح کرد: تعداد شرکت کنندگان در این مجمع ۲۷۰ نفر می‌باشند.

دکتر سرکار با بیان اینکه در پایان این جشنواره از برترین‌های فناوری نانو ایران شامل محققان، فناوران، آزمایشگاه‌ها، رسانه‌ها و… تقدیر می‌شود، اظهار داشت: این مراسم نیز شانزدهم مهر ماه در محل سالن همایش‌های شماره یک خلیج فارس برگزار می‌شود.
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه ما می‌توانیم کشور‌ها را از نظر اقتصادی به سه نوع تقسیم‌بندی کنیم، تصریح کرد: یک نوع اقتصاد مبتنی بر مواد خام، نوع دوم کشورهای صنعتی مبتنی بر اقتصاد تکنولوژی و دانش و دسته سوم کشورهایی‌ هستند که اقتصادشان به سمت اقتصاد خلاقیت نیز پیش می‌رود.
وی افزود: کشور ایران در حال حاضر در فاز اول یعنی اقتصاد مبتنی بر مواد خام است و طی فرآیندی باید به سمت اقتصاد مبتنی بر تکنولوژی و دانش حرکت کند که این موضوع نیازمند یک نوع تغییر و نگرش برای مسوولان و تصمیم‌گیران کلان کشور است.
 دکتر سرکار با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر دو موضوع علم و اقتصاد به عنوان اولویتهای کشور گفت: در این زمینه نانو تکنولوژی، فرصتی برای تبدیل اقتصاد مبتنی بر مواد خام به اقتصاد مبتنی بر تکنولوژی و دانش است و با توجه به پیشرفت‌های صورت گرفته در حال حاضر در حوزه نانو ظرفیت تعامل با دنیا را دارا هستیم و در واقع در حوزه نانو تکنولوژی کشور ایران روی پای خود راه می‌رود و این فضای رشد را می‌توان با کمک رسانه‌ها افزایش داد.

دبیر ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به دو داروی آماده به تولید نانو گفت: به محض آنکه بتوانیم از وزارت بهداشت تایید این دارو‌ها را بگیریم اسامی آن را اعلام خواهیم کرد.
سرکار همچنین با اشاره به فعالیتهای صورت گرفته در حوزه نانو دانش‌آموزی گفت: امسال برنامه فعال سازی ۲۰ آزمایشگاه دانش‌آموزی دیگر را داریم و با فعالیتهای صورت گرفته در حوزه نانو دانش‌آموزی، در این حوزه در کشور دچار پوکی استخوان نخواهیم شد.

وی حجم اقتصاد نانو در کشور را حدود صد میلیارد تومان عنوان و تصریح کرد: البته به صورت مستقیم می‌توان این میزان را هزار میلیارد تومان برآورد کرد و در حال حاضر ما در حوزه فناوری نانو از دامنه کوه بالا رفته‌ایم.

دبیر ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در پایان با بیان اینکه ما در حوزه نانو در زمینه تولید علم جایگاه هشتم را دارا هستیم، تصریح کرد: بیشترین محصولات حوزه نانو نیز مربوط به تجهیزات و مواد است و در حال حاضر دارای ۳۷ رقم تجهیزات در حوزه نانو هستیم.