آیین اختتامیه «سومین جشنواره ملی طراحی صنعتی ایران» با حضور روح الله دهقانی، معاون علمی رییسجمهور و جمعی از طراحان صنعتی منتخب در تاریخ ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ در محل معاونت علمی برگزار شد. معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییسجمهور در این رویداد به ضرورت توجه به حلقههای پیش و پس از توسعه فناوری در زنجیره ارزش تولید، تجاریسازی و صادرات محصولات دانشبنیان اشاره کرد.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، روح الله دهقانی در آیین اختتامیه سومین جشنواره ملی طراحی صنعتی ایران، ضمن تسلیت و گرامیداشت یاد و خاطره رئیس جمهور شهید و همراهانش گفت: جشنواره ملی طراحی صنعتی، یک گام مسألهمحور و اثرگذار در پاسخ به یکی از مهمترین مسائل زنجیره ارزش محصولات دانشبنیان است؛ طراحی صنعتی یکی از نکات جدی در بلوغ اقتصاد دانشبنیان ماست و طراحی صنعتی مناسب میتواند در رقابت، فروش و توسعه محصولات تأثیری شگرف داشته باشد.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییسجمهور با تأکید بر این نکته که برای توسعه اقتصاد دانشبنیان، باید به حلقههای قبل از فناوری و بعد از فناوری توجه و زنجیرههای قبلی و بعدی ارزش را مورد توجه قرار دهیم، افزود: باید بتوانیم حلقههای متعدد که هرکدام نقش اثرگذار در تجاریسازی، فروش و صادرات محصول دارند را در کنار هم مورد توجه قرار دهیم و یک زنجیره ارزش خلق کنیم. امیدوارم شرکتهای ما به این آگاهی و باور برسند که در زنجیره ارزش محصولات، یکی از اصلیترین حلقههای اثرگذار، موضوع طراحی صنعتی است.
اهمیت طراحی صنعتی در بیان معاون علمی
دهقانی بیان کرد: بحث طراحی صنعتی از روز نخست مورد تاکیدم بوده و اهمیت بسیاری برای این حلقه از زنجیره ارزش محصولات دانشبنیان قائل هستم و بر همین اساس کار کریدور فناوری تا بازار و فعالان مرکز طراحی صنعتی برایم بسیار جذاب و حائز اهمیت بود. بر همین اساس از این کار و حتی ایجاد مرکز مستقلی برای این کار استقبال کردم، چرا که باور دارم طراحی صنعتی، یکی از مهمترین حلقههای زنجیره ارزش محصولات دانشبنیان است و به کمک این حلقه است که میتوانیم ادامه زنجیره را تکمیل کنیم.
رئیس بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه فناوری اگرچه حائز اهمیت است اما آنچه که مشتری را به خرید محصول سوق میدهد و با او ارتباط حسی برقرار میکند، طراحی صنعتی است، افرود: طراحی صنعتی به حس خریدار نهایی از محصول، کمک میکند. باید به همان اندازه که ما توسعه شرکت دانشبنیان هزینه میکنیم و کمکهای مختلفی ارائه میدهیم باید در زمینه طراحی صنعتی نیز حمایت صورت بدهیم و حلقهها، مجموعهها، کارگزاران و شرکتهای طراحی صنعتی خوب را در زیستبوم حمایت کنیم.
دهقانی در پایان ابراز امیدواری کرد این جشنواره که به خوبی یکی از مهمترین نیازهای صنعت و زیستبوم اقتصاد دانشبنیان ما را نشانهگذاری کرده است و یکی از عوامل بسیار مهم در شکلدهی و رشد شرکتهای جدید دانش بنیان و همین طور اقتصادشان در بازارهای جهانی است، اثرگذاری روز افزون داشته باشد.
تقدیر از برترینهای سومین جشنواره طراحی صنعتی ایران
«سومین جشنواره ملی طراحی صنعتی ایران» در حوزه های «تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی»، «محصولات صنعتی و رباتیک» و «محصولات هوشمند» و «محصولات صادراتی» برگزار و در آیین اختتامیه این جشنواره از برترینهای این حوزه ها تقدیر گردید. در این رویداد، طراحی ۱۲ محصول منتخب که به تایید هیئت داوران جشنواره رسیده بود، مورد تقدیر قرار گرفت.
سومین جشنواره طراحی صنعتی ایران با حمایت معاونت علمی، فناوری و معاونت توسعه شرکتهای دانشبنیان توسط مرکز طراحی ایران با هدف ترویج طراحی صنعتی، افزایش استفاده از طراحی در توسعه محصولات دانشبنیان و خلاق، ایجاد شبکه طراحان ایرانی، ارتقای سطح طراحی صنعتی ایران و حمایت از طراحی صنعتی در شرکتهای دانشبنیان، نانویی و خلاق، برگزار شد. این دوره از جشنواره از ۱۰ آذرماه ۱۴۰۲ کلید خورد و تا ۳۰ آذرماه به دریافت آثار شرکت کنندگان پرداخت. در این دوره از جشنواره ۱۲ دی ماه، داوری حضوری همزمان با نمایشگاه تجهیزات آزمایشگاهی ایرانساخت، انجام شد و پس از داوری آنلاین در ۲۰ بهمن ماه، فرآیند انتخاب برترین طرحها به پایان رسید.
از میان ۵۲۳ طرح صنعتی دریافت شده توسط دبیرخانه جشنواره،۷۳ طرح در فرآیند گزینش اولیه انتخاب شد و در گزینش ثانویه ۳۲ طرح به مرحله بعد راه یافت. در نهایت و با نظر داوران، ۱۲ طرح برتر معرفی شدند.
در بخش تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی، رتبه نخست و تندیس طلایی جشنواره به محصول دانشبنیان «آریو فون» از شرکت دانشبنیان طراحان احساس نیک فناوری تعلق گرفت.
رتبه دوم شرکت دنا ژن تجهیز بابت دستگاه آزمایشگاهی ژل داک و همچنین رتبه سوم جشنواره به شرکت ساختارشناسان نوآوران شاهین برای محصول «دستگاه فیزیوتراپی شاک ویو پنوماتیک» رسید.
در بخش محصولات صنعتی و رباتیک، شرکت گروه ماشینهای هوشمند تنسور برای طراحی صنعتی محصول ربات جداساز مرسولات پستی رتبه نخست و تندیس طلایی جشنواره شد.
رتبه دوم و تندیس نقرهای در این بخش به شرکت بیان رایان تدبیر برای محصول سرور تعلق گرفت و رتبه سوم بخش محصولات صنعتی و رباتیک از آن طراحی دیسپنسر شارژ سریع خودروی برقی از شرکت مهندسی و ساخت برق و کنترل مپنا شد.
در بخش محصولات هوشمند نیز شرکت فرآیند ارقام پرداز توانست برای محصول پریچا مینی پلاس، تندیس طلایی و رتبه نخست و همچنین برای محصول پریجا مینی، رتبه سوم را دریافت کند. رتبه دوم و تندیس نقرهای بخش طراحی صنعتی محصولات هوشمند به شرکت صنعتی پایاپرس برای طراحی محصول میز شینه هیدرولیک رسید.
در قسمت تقدیر از طراحی محصولات صادراتی، رتبه نخست و تندیس طلایی به طراحی محصول ویرا از شرکت آوان طب و رتبه دوم شرکت احیا درمان پیشرفته بابت دستگاه ونتیلاتور و همچنین رتبه سوم جشنواره در این بخش نیز به محصول کنتور هوشمند از شرکت رهروان سپهر اندیشه تعلق گرفت.