خدمات

حضور شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه نانو در دیدار با رهبری

رهبر انقلاب اسلامی افزودند: کشور در حال پیشرفت است و هیچ بن بست و مشکل برطرف نشدنی در حرکت رو به جلو ملت ایران وجود ندارد.

حضرت آیت الله خامنه‌ای یکی از راههای عبور از مقطع حساس و سرنوشت ساز کنونی را، جدی گرفتن اقتصاد مقاومتی خواندند و تأکید کردند: اقتصاد مقاومتی یک شعار نیست بلکه یک واقعیتی است که می‌بایست محقق شود.

ایشان افزودند: یکی از بهترین مظاهر و مؤثر‌ترین مؤلفه‌های اقتصاد مقاومتی، شرکتهای دانش بنیان است که می‌توانند اقتصاد مقاومتی را پایدار‌تر کنند.

رهبر انقلاب اسلامی رشد اقتصادی حقیقی را در گرو تولید ثروت از طریق دانش و علم دانستند و خاطرنشان کردند: اگر شرکتهای دانش بنیان جدی گرفته شوند و از توسعه کمی و کیفی آن‌ها حمایت شود، بواسطه ثروت آفرینی از طریق علم، اقتصاد کشور به شکوفایی حقیقی خواهد رسید.

حضرت آیت الله خامنه‌ای تولید ثروت از طریق منابع تمام شدنی همچون نفت را خود فریبی خواندند و افزودند: خام فروشی دامی است که میراث سال‌های متمادی قبل از انقلاب است و متأسفانه کشور گرفتار آن شده است و باید تلاش شود که ملت ایران از این تله نجات پیدا کند.

ایشان رسیدن به باور و موقعیت بستن اختیاری درِ چاههای نفت و توقف خام فروشی مواد خام و معدنی را بسیار مهم ارزیابی و تأکید کردند: رسیدن به این شرایط، با تکیه بر علم و از طریق شرکتهای دانش بنیان امکان پذیر است.

رهبر انقلاب اسلامی اقدامات انجام گرفته در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای حمایت از شرکتهای دانش بنیان را دلگرم کننده خواندند و افزودند: برخی نقاط ضعف و مشکلات نیز وجود دارد که باید شناسایی و سریعاً برطرف شوند.

حضرت آیت الله خامنه‌ای با اشاره به مطالب ارائه شده از جانب محققان و نوآوران، سیستم‌های سنتی و قدیمی اعتبار سنجی از طرف بانک‌ها و مؤسسات پولی، و نبود بیمه‌های خاص بمنظور حمایت از خطر پذیری شرکت‌های دانش بنیان را از جمله ضعف‌ها برشمردند و خاطرنشان کردند: دستگاههای دولتی باید با رصد اختراعات و شناسایی نخبگان فکری و حمایت از آن‌ها، زمینه ایجاد شرکتهای دانش بنیان جدید را بوجود آورند.

ایشان با اشاره به سرمایه گذاری برخی کشورهای خارجی برای شناسایی و جذب استعدادهای داخلی، لزوم جلوگیری از این پدیده را از طریق منطقی و ایجاد مشوق‌ها و حمایت‌های لازم خاطرنشان کردند و افزودند: یکی از مسائلی که در زمینه شرکتهای دانش بنیان وجود دارد، اجرایی نشدن قانون حمایت از این شرکت‌ها است که آیین نامه اجرایی آن باید هرچه زود‌تر ابلاغ شود.

تشکیل بانک اطلاعات برای شناسایی توانایی‌های علمی کشور و همچنین کاستی‌ها، گسترش عرصه فعالیت شرکتهای دانش بنیان، و تقویت بخش خصوصی در شرکتهای دانش بنیان از نکات دیگری بود که رهبر انقلاب اسلامی به آن‌ها اشاره کردند.

حضرت آیت الله خامنه‌ای پایه گذاری اقتصاد کشور بر تولید ثروت از طریق شرکتهای دانش بنیان را زمینه ساز رسیدن به قدرت واقعی اقتصادی و همچنین تقویت روحیه خودباوری، خوداتکایی و هویت ملی و در ‌‌نهایت قدرت سیاسی دانستند و خاطرنشان کردند: باید با ایجاد زمینه‌های لازم و هموار کردن مسیر، نخبگان و زبدگان و اهل علم و صاحبان سرمایه را به تشکیل شرکتهای دانش بنیان تشویق کرد.

ایشان افزودند: باید افق بالا‌تر از تشکیل ۲۰ هزار شرکت دانش بنیان که در برنامه پنجم پیش بینی شده است، ‌ مد نظر قرار گیرد.

درابتدای این دیدار ۱۰ نفر از محققان، متخصصان و نوآوران عرصه علم و فناوری و مسئولان و فعالان شرکت‌های دانش بنیان به بیان دیدگاههای خود درخصوص شرکتهای دانش بنیان، حوزه علم و فناوری، و برخی مسائل مربوط به آن‌ها پرداختند.

۱- دکتر قهاری مدیر عامل شرکت همانند ساز بافت کیش:
– بومی سازی دانش تولید بیوایمپلنت‌ها در کشور، شکستن انحصار چند شرکت امریکایی در این دانش و نقش این دانش جدید در درمان بیماری‌ها و جلوگیری از قطع عضو هزاران نفر.
– تاکنون بیش از ده کشور درخواست انتقال دانش فنی این علم را از ایران داشته‌اند.
– لزوم حمایت بیشتر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت کار، رفاه و تعاون از شرکت‌های دانش بنیان

۲- مهندس فرحی رئیس ستاد توسعه فناوری هوا – فضا:
– ایجاد هماهنگی، استقرار الگوی همکاری داخلی و خارجی، بسترسازی برای تجاری سازی، توسعه فعالیتهای هوا و فضا و بومی سازی آن، چهار محور فعالیتهای ستاد توسعه فناوری هوا – فضا.
– فعال بودن حدود ۲۰۰ شرکت خصوصی در بخش فناوری هوا – فضا.
– ضرورت تسریع در تصویب سند جامع هوا – فضا و هماهنگی میان بخش‌های مختلف.

۳- مهندس محمدرضا محمد – دبیر اتحادیه صادر کنندگان تجهیزات پزشکی:
– بومی سازی تجهیزات پیشرفته پزشکی و صادرات آن به کشورهای منطقه و حتی برخی کشورهای اروپایی.
– حمایت عملی از تولید کنندگان و صادر کنندگان تجهیزات پزشکی و ارتقای جایگاه آنان.
– اهمیت برطرف شدن بروکراسی موجود در این بخش و حمایت جدی از بخش خصوصی.
– توقف تخصیص ارز مرجع به واردات کالاهایی که مشابه داخلی دارند.
 
۴- دکتر رضایی‌زاده – مدیرعامل شرکت سیمرغ حکمت ایرانیان – متخصص طب سنتی:
– بیش از ۱۳۰ طرح مطالعاتی و تحقیقاتی در زمینه طب سنتی با همکاری دانشگاه‌ها در دستور کار است.
-تولید داروی ایرانی طبیعی برای درمان سرطان، بیماری‌ام اس و کبد چرب.
– اهمیت تأسیس یک مرکز ملی برای تبدیل طب تجربی گیاهی به یک دانش تجاری و استفاده از تجربه افراد پیشکسوت در بخش طب گیاهان سنتی

۵- خانم مهندس علوی رئیس هیأت مدیره و مدیر عامل شرکت فرادشت کروچ:
– خودکفایی در تولید ریز غده و نقش آن در بهبود کیفیت محصولات کشاورزی بویژه سیب زمینی
– ضرورت توجه بیشتر وزارت جهاد کشاورزی به شرکتهای فعال بخش خصوصی در تولید ریز غده‌ها

۶-دکتر چگینی رئیس مؤسسه اقیانوس‌شناسی:
– ناشناخته بودن اهمیت مطالعه و سرمایه گذاری در بخش دریا به منظور بهره برداری از فوائد علمی و فناوری آن.
– سرمایه گذاری در طرحهای مربوط به شناورهای تحقیقاتی اقیانوس پیما و آغاز ساخت اولین شناور زیرسطحی تحقیقاتی داخلی.
– ضرورت توجه بیشتر به طرح پایش مطالعات دریایی
-اهمیت تعیین اولویت نیازمندیهای علمی کشور و حرکت پارک‌ها در این جهت.
– لزوم اصلاح ضوابط رتبه بندی شرکتهای دانش بنیان

۷-مهندس ذکایی مدیرعامل شرکت دانش بنیان پارسا پلیمر شریف:
– تولید بیش از چهار هزار ترکیبات پیشرفته پلیمری بویژه در حوزه نانو.
– تسریع در اجرای قانون شرکتهای دانش بنیان.
-ایجاد مرکز مشاوره ویژه علمی و حقوقی برای شرکتهای دانش بنیان.
– پرهیز از تغییرات ناگهانی قوانین و مدیران در بخش صنعت
– ضرورت ایجاد بیمه‌های قوی برای حمایت از شرکتهای دانش بنیان

۸- دکتر شکریه دبیر کانون کامپوزیت‌ها:
– توسعه صنعت تولید مواد کامپوزیت در کشور درسالهای اخیر
-لزوم ایجاد و توسعه مراکز کسب و کار برای ایده‌پردازی و بازاریابی و بازارسازی در شرکتهای دانش بنیان
– توجه به ایجاد و توسعه آزمایشگاههای ملی برای ارائه تأییدهای فنی به شرکتهای دانش بنیان.
-اهمیت تأسیس پژوهشگاه ملی توسعه علوم و فناوری کامپوزیت

۹- مهندس صابری از پارک فناوری پردیس:
– نقش ویژه ۳۰ پارک علم و فناوری کشور به عنوان حلقه‌های واسط مراکز عملی و تجاری سازی دانش.
-متناسب نبودن بودجه پارکهای علم و فناوری با رشد علمی شتابان در کشور
– ضرورت تعیین چارچوب تضمین خرید محصولات با کیفیت دانش بنیان

۱۰- دکتر شفیعی مجری طرح کلان تولید داروهای وارداتی:
– تولید هفت داروی نوترکیب برای درمان سرطان و تالاسمی و عرضه آن به بازار
– تسهیل واگذاری اعتبارات به محققان جوان
– حمایت جدی‌تر از داروهای تولید داخلی و جلوگیری از واردات داروهای خارجی مشابه

در این دیدار همچنین دکتر سلطانخواه معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور با ارائه گزارشی از فعالیت‌های این معاونت در زمینه حمایت از شرکت‌های دانش بنیان با تأکید بر اقتصاد مقاومتی و کاهش وابستگی به منابع تجدید ناپذیر، به تمرکز بر به نتیجه رساندن پژوهش‌ها، ارائه فناوری به جامعه، تجاری سازی و افزایش سطح رفاه عمومی، به عنوان راهبردهای علمی و فناوری علمی و فناوری کشور در دهه چهارم انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: لایحه حمایت از شرکت‌های دانش بنیان به تصویب نهایی رسیده و اولین جلسه شورای ملی نوآوری و شکوفایی نیز به تازگی برگزار شده است.

وی با بیان اینکه دولت خود را موظف به حمایت‌های مالی، ‌ایجاد تسهیلات کسب و کار، فراهم آوردن بازار داخلی و منطقه‌ای و تدارک تسهیلات غیرپولی اعم از بیمه و مالیات در حمایت از شرکت‌های دانش بنیان می‌داند، ‌ افزود: تولیدات این شرکت‌ها صرفاً در تولید محصولات با فناوری‌های پیشرفته خلاصه نمی‌شود بلکه فعالیت شرکت‌ها به منظور ارتقای کیفی و رقابت پذیری بیشتر و جاری ساختن دانش و فناوری، در صنایع سطح پایین و مرتبط با زندگی روزمره مردم نیز توسعه یافته است.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور از ساخت دو دستگاه ابر رایانه و ۱۵ رادیو داروی مؤثر در درمان بیماری‌های صعب العلاج و برخی تولیدات دارویی دیگر به عنوان بخشی از فعالیت‌های شرکت‌های دانش بنیان یاد کرد و ادامه داد: تولیدات شرکت‌های دانش بنیان رشد روزافزونی دارد به طوری که در سال ۹۰ به ۸۴۰ میلیون دلار رسیده و پیش بینی می‌شود تا پایان برنامه پنجم توسعه کشور این عدد به چهار میلیارد دلار برسد.

گفتنی است در این دیدار مدیران شرکت‌های حوزه فناوری نانو شامل؛ پارسا پلیمر شریف، پوشش‌های نانوساختار، رنگ ترک تزیینی آسیا، پیام‌آوران نانو فناوری فردانگر، کیتوتک، تهران زرنخ، آرتاش کامپوزیت و مجتمع صنایع شیمیایی ریف ایران نیز حضور داشتند.

مدیرعامل شرکت پارسا پلیمر شریف
مدیرعامل شرکت پوشش‌های نانوساختار
رییس هیات مدیره شرکت رنگ ترک تزیینی آسیا
مدیرعامل شرکت پیام‌آوران نانو فناوری فردانگر
مسئول توسعه محصولات شرکت کیتوتک
مدیرعامل گروه تولیدی تهرانی (زرنخ و…)
عضو هیات مدیره شرکت آرتاش کامپوزیت
مدیرعامل مجتمع صنایع شیمیایی ریف ایران