خدمات

حمایت ستادهای فناوری‌های راهبردی از ایجاد زیرساخت‌ در مراکز علمی، تحقیقاتی و دانشگاهی

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی معاونت علمی، دکتر نسرین سلطانخواه در مراسم بهره برداری از تونل باد حدود صوت ساخت محققان دانشگاه شیراز که دوشنبه در این دانشگاه برگزار شد، با اشاره به تحریم ایران از بدو انقلاب شکوه‌مند اسلامی در فناوری‌های هوافضا گفت: در حال حاضر تحریم‌های دشمنان را می‌توان یکی از دلایل رشد کشور در این حوزه دانست که باعث شد از ابتدا کشور نیازهای فناوری هوافضا را با تکیه بر دانش بومی و دانشمندان خود رفع کند و پاسخ دهد.

وی یکی از ابزارهای مهم در پیشرفت فناوری هوافضا را آزمایشگاه تونل باد عنوان کرد‌ و افزود: البته طی سال‌های گذشته در کشور تونل‌های باد برای کاربری‌های متفاوت ساخته شده که یکی از پرکاربرد‌ترین آن‌ها تونل باد در حد صوت است.

دکتر سلطانخواه با تاکید بر تغییر اهداف توسعه علم و فناوری در کشور طی سال‌های اخیر تصریح کرد: برای اینکه روند توسعه علم و فناوری در کشور دچار اختلال نشود و محققان و دانشمندان بتوانند با سرعت به مرزشکنی علمی بپردازند لازم بود که یک بازنگری در روند توسعه علم و فناوری کشور صورت گیرد که خوشبختانه مانند همیشه مقام معظم رهبری سردمدار این نگاه بودند و توجه به اینکه در روند توسعه علم و فناوری باید به استفاده از روند تحقیقات و تجاری‌سازی محصولات و با هم دیدن همه حلقه‌های علم فناوری و نوآوری توجه شود مورد تاکید قرار دادند.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور خاطرنشان کرد: مدلی که مقام معظم رهبری برای پیگیری ایجاد نظام ملی نوآوری در کشور تشکیل معاونت علم و فناوری ذیل ریاست جمهوری در سال ۸۳ بود تا این امور را پیگری کند که یکی از مهم‌ترین آن‌ها ارتباط میان دانش و صنعت بود.

وی اظهارکرد: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای اینکه وظیفه خود را برای شناسایی حلقه‌های مفقود نظام ملی نوآوری انجام داده و بتواند نتایج حاصل از تحقیقات را آن گونه که مقام معظم رهبری می‌فرمایند که باید در خدمت اقتدار نظام و مایه رفاه و عزت مردم باشد به این نتیجه رسید که لازم است بازیگران و نقش آفرینان جدیدی در عرصه فناوری‌ها ایجاد شود.

دکتر سلطانخواه، یکی از بازیگران و نقش آفرینان جدید عرصه فناوری‌ها را، ستادهای فناوری‌های راهبردی دانست و گفت: هم اکنون در معاونت علمی و فناوری ۱۱ ستاد فناوری‌های راهبردی شکل گرفته است که یکی از آن‌ها ستاد توسعه فناوری هوافضاست؛ خوشبختانه اسناد مربوط به هدفگذاری کشور در چگونگی پیشرفت در هر کدام از فناوری‌های الویت دار هم در شورای عالی انقلاب فرهنگی مانند سند فناوری نانو، زیست فناوری، علوم‌شناختی و فناوری هوافضا مصوب شده یا در حال تصویب است.

به گفته وی اسناد فناوری‌های گیاهان دارویی و طب سنتی، سلول‌های بنیادی و میکرو الکترونیک هم در نوبت بررسی و تصویب در شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار دارند.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور تصریح کرد: یکی از وظایف ستادهای فناوری‌های راهبردی این است که زیرساخت‌های لازم برای تحقیق و توسعه در آن حوزه از فناوری فراهم کنند البته هر ساله در برنامه‌های ستادهای فناوری‌های راهبردی کمک‌هایی به زیرساخت‌های تشکیلاتی این فناوری‌ها صورت می‌گیرد.

وی یکی از فعالیت‌های ستاد توسعه فناوری هوافضا را کمک به ایجاد آزمایشگاه‌های تونل باد با کاربری‌های متفاوت عنوان کرد و افزود: تاکنون با پشتیبانی ستاد توسعه فناوری هوافضا آزمایشگاه تونل باد زیر صوت در دانشگاه امیر کبیر، آزمایشگاه تونل باد مافوق صوت در دانشگاه امام حسین (ع) راه اندازی شده است که امروز هم شاهد راه اندازی آزمایشگاه تونل باد حدود صوت در دانشگاه شیراز هستیم.

دکتر سلطانخواه در ادامه از راه اندازی آزمایشگاه تونل باد ماورا صوت در یکی از مراکز تحقیقاتی با پشتیبانی ستاد توسعه فناوری هوافضا در آینده نزدیک خبرداد.

وی درباره ویژگی‌های این تونل بادگفت: تونل باد دانشگاه شیراز اولین تونل باد در این ابعاد است که کاملا کاربردهای صنعتی دارد و به عبارتی پر کاربرد‌ترین نوع تونل محسوب می‌شود.

به گفته دکتر سلطانخواه طی چهار سال گذشته از طریق ستادهای ۱۱گانه معاونت علمی و فناوری نزدیک به ۵۰۰ میلیارد تومان برای کمک به ایجاد زیرساخت‌ها در مراکز علمی و تحقیقاتی و دانشگاهی پشتیبانی و حمایت انجام شده است.

وی تصریح کرد: کار بعدی که در ستادهای فناوری‌های راهبردی انجام می‌شود قرار دادن زیر ساختهای ایجاده شده در یک شبکه سراسری برای استفاده تمامی متقاضیان است؛ نقش ستادهای فناوری‌های راهبردی است که برای اینگونه تجهیزات و زیرساخت‌ها که کاربرد کشوری دارند کمک کند که مورد استفاده همه در کشور قرار گیرد.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با بیان اینکه یکی دیگر از فعالیت‌های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حوزه هوافضا فراهم کردن زمینه‌های سر ریز دانش انباشته شده در این حوزه در حوزه‌های غیردفاعی است، تاکید کرد: از این رو برای پاسخ به نیازهای عمومی در کشور دراین زمینه چندین طرح با بخش‌های مختلف حوزه‌های دفاعی کشور در دست است که یکی از آن‌ها ایجاد هوانوردی عمومی و ساخت هواپیماهای کوچک مسافربری است که در آینده‌ای نزدیک راه اندازی می‌شود.

منبع: http: //www. isti. ir