خدمات

کارگاه آموزشی مصوبات صادرات و واردات

اولین کارگاه آموزشی جدیدترین مصوبات و دستورالعمل های صادرات، واردات و کارت بازرگانی با نگاه ویژه به محصولات دانش بنیان به همت باشگاه شرکت های صادراتی دانش بنیان و همکاری سازمان توسعه تجارت برگزار شد. مدرس این دره سرکار خانم باقری زمردی مدیر کل دفتر مقررات صادرات و واردات سازمان توسعه تجارت، قوانین و مقررات صادرات و ورادات را برای شرکت های حاضر در این کارگاه تبیین کرد.

آنچه در کارگاه آموزشی مصوبات صادرات و واردات گذشت

محمد رضا کریم زاده مدیر کل اروپا و آمریکا سارمان توسعه تجارت

در ابتدا پیش از شروع تدریس خانم باقری، محمد رضا کریم زاده مدیر کل اروپا و آمریکا سارمان توسعه تجارت ضمن خیرمقدم به شرکت های حاضر گفت: سازمان توسعه تجارت ظرفیت های خوبی برای ارائه خدمات به شرکت های دانش بنیان دارد. شرکت های می توانند با استحکام هرچه بیشتر خود با این سازمان، از خدمات مشاوره، آموزش و مطالعه بازار tpo استفاده کنند. این خدمات با حمایت های معاونت علمی و از طریق کریدور توسعه صادرات و تبادل فناوری در اختیار شرکت ها قرار می گیرد.

وی در ادامه تقویت روند ایجاد تشکل ها و کنسرسیوم ها برای شرکت ها را مهم و حائز اهمیت دانست و گفت: همچنین ما در سازمان با کمک دفاتر صادراتی در پی ارتباط شرکت های دانش بنیان با شرکت های متناظر خارجی، تسهیل پذیرش هیئت تجاری و اعزام به دیگر کشورها و برگزاری جلسات B2B هستیم.

کریم زاده در پایان گفت: ما می توانیم از ظرفیت های موجود در سازمان های بین المللی، از جمله سازمان منطقه ای اوراسیا، سازمان کنفرانس اسلامی و … در راستای توسعه بازار شرکت های دانش بنیان بهره ببریم.

مهندس علی طهاری مدیرعامل کریدور فناوری تا بازار

پس از مهندس کریم زاده، مهندس علی طهاری مدیرعامل کریدور فناوری تا بازار ضمن تشکر از سازمان توسعه تجارت برای  همکاری در برگزاری این کارگاه گفت: ما پیش از این، کارگاه آموزشی قوانین و مقررات رفع تعهد ارزی را برگزار کردیم که بازخورد خوبی از سوی شرکت ها داشت. چرا که مساله ی رفع تعهد ارزی یکی از چالش های مشترک بین تمام شرکت هاست. این کارگاه نیز با موضوع قوانین و مصوبات صادرات و واردات با توجه به نیاز شرکت ها برگزار شده است و امید است شرکت ها از آن به خوبی بهره مند شوند.

سپس طهاری به معرفی باشگاه شرکت های صادراتی دانش بنیان IHTECC پرداخت و گفت: مطالعه روی ایجاد باشگاه با هدف ارتقای برند ملی در سطح بین الملل در ساله های 97 و 98 انجام شد. این مرکز تا سال 1401 تعداد 948 شرکت را به صورت کامل مورد ارزیابی صادراتی قرار داد. نتایج این ارزیابی شرکت ها را در گروه های پنج ستاره، چهار ستاره، سه ستاره، دوستاره و مستعد صادراتی گروه بندی می کند.

در پایان مدیر عامل کریدور فناوری تا بازار به برنامه های باشگاه شرکت های صادراتی دانش بنیان IHTECC اشاره کرد گفت: تا کنون نشست های هم اندیشی در حوزه های تخصصی مثل تجهیزات پزشکی، دارو، کشاورزی و … برگزار شده است. این نشست ها در حوزه های دیگر صنعتی ادامه خواهد یافت. همچنین در راستای ارتقای جایگاه و توانمندی شرکت ها، IHTECC کارگاه های تخصصی دیگری نیز در برنامه های آتی خود دارد.

خانم باقری زمردی مدیر کل دفتر مقررات صادرات و واردات سازمان توسعه تجارت

خانم باقری ابتدا به برخی از موارد مهم در قانون امور گمرکی و آئین نامه اجرایی آن اشاره کرد. این موارد به شرح زیر است:

  • ماده یک قانون (حقوق ورودی و هزینه ها)
  • مواد 14 تا 16 و 17 آئین نامه اجاریی (ارزش گذاری کالاهای وارداتی و صادراتی)
  • ماده 33 قانون (قوانین متروکه شدن کالا)
  • ماده 42 قانون و ماده 59 آئین نامه ( اطلاع از کد تعرفه صحیح کالا)
  • مواد 50 و 51 قانون و مواد 122 تا 125 آئین نامه (استرداد حقوق ورودی)
  • مواد 107 و 108 قانون (جرائم)
  • ماده 119 قانون (معافیت ها از حقوق ورودی)
  • ماده 144 قانون ( مرجع رسیدگی به اختلافات تعرفه، ارزش کالا، جریمه ها و مقررات گمرکی)
  • ماده 23 آئین نامه ( مهلت اعتراض به ارزش ( 30 روز))

وی پس از توضیح هرکی از موارد فوق برخی از مواد مهم در قانون مقررات صادرات و واردات و آئین نامه اجرایی آن را برای شرکت ها بیان نمود:

  • ماده 8 و ماده 5 آئین نامه اجرایی ( لزوم ثبت سفارش و موارد استثنا از آن )
  • ماده 3 قانون و ماده 10 آئین نامه اجرایی ( نحوه صدور و تمدید کارت بازرگانی)
  • ماده یک آئین نامه اجرایی (کمیته ماده یک)
  • تبصره های 3 و 4 بند 2 ماده 10 آئین نامه اجرایی ( رتبه بندی و سقف ارزشی واردات و صادرات)
  • ماده 11 و 11 مکرر آوین نامه اجرایی ( حقوق مکتسب واردات و صادرات)
  • ماده 38 آئین نامه اجرایی ( بدون انتقال ارز
  • ماده 10 آئین نامه اجرایی ( مدت اعتبار ثابت)

دیگر موارد مهم و معرفی منابع مطالعاتی

باقری آشنایی با قواعد عمومی برای تفسیر سیستم هماهنگ شده، نحوه استفاده از یادداشت های فصول پیوست آئین نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات، نحوه خوانش کد تعرفه ، کنوانسیون هایی که ایران عضو آنهاست، کشورهای دارای تعرفه رجیحی یا آزاد با ایران را دیگر موارد مهمی خواند که شرکت ها باید از آن مطلع باشند.

وی در پایان چند منبع مهم جهت اطلاع از شرایط ثبت سفارش، واردات و صادرات به شرکت ها معرفی کرد که شامل موارد زیر است:

  1. کتاب مقررات صادرات و واردات
  2. سامانه مقرران تجاری
  3. سامانه جامع تجارت
  4. نرم افزار اندرویدی سامانه جامع تجارت

تصاویر این کارگاه آموزشی که با استقبال خوب شرکت های دانش بنیان همراه بود را در ادامه مشاهده می کنید.