وی ادامه داد: عزم و اراده وزارت صنعت، معدن و تجارت برای برقراری این ارتباط تا کنون بسیار کارساز بوده است. همچنین صندوق نوآوری و شکوفایی تا پیش از پایان سال کار خود را آغاز میکند و مقدمات آن نیز فراهم شده است.
سیدی با اشاره به اینکه بسترهای حمایتی، قانونی و اجرایی برای ایجاد یک مدل در برقراری ارتباط بین صنعت و دانشگاه کمک کردهاند، گفت: بستر اصلی برای برقراری این ارتباط، صنایع کوچک و متوسط هستند که سرعت و چابکی زیادی دارند، سرمایهٔ کمی میخواهند و نیاز صنایع بزرگ را به سرعت تامین میکنند. البته صنایع کوچک و متوسط مشکلاتی مانند کارگران غیر متخصص، ناآگاهی از بازارهای داخلی و بینالمللی و تجهیزات سنتی دارند.
معاون علمی و پژوهشی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دربارهٔ فعالیتهای انجام شده در دیگر کشورها برای تقویت صنایع کوچک و متوسط گفت: ترکیه سالهای اولیهٔ قرن ۲۱ را دهه صنایع کوچک و متوسط نامید و سیاستهای انگیزشی برای تقویت این صنایع با صنایع بزرگ اتخاذ کرد و در نهایت نیز تمرکز خود را بر بهبود محیط کسب و کار گذاشت.
به گفتهٔ سیدی این کشور برنامهٔ موفقی در زمینهٔ ارتباط دانشگاهها با صنایع کوچک و متوسط اجرا کرد و تسهیلاتی نیز برای آنان در نظر گرفت.
وی افزود: کره جنوبی نیز برای برقراری یک ارتباط موثر بین دانشگاه و صنعت یک سازمان ویژه زیر نظر وزارت صنعت و کمیسیون ویژهٔ ریاست جمهوری تشکیل داد تا بتواند با نوآوریهای تکنولوژیکی به ایجاد ثبات اقتصادی اصلی صنایع کوچک و متوسط کمک کند.
سیدی دربارهٔ طرحهای اجرا شده در ایران نیز توضیح داد: ما برای این کار کانون هماهنگی دانشگاه و صنعت را راهاندازی کردیم که هم اکنون ۶۶ کانون مصوب با عضویت صنعتگران، دانشگاهیان، بازرگانان و قانونگذاران در حال فعالیت هستند. به گفته وی حمایت از پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد و همچنین حمایت از شرکتهای دانش بنیان از دیگر اقدامات کشور برای ایجاد ارتباط میان دانشگاه و صنعت است.
معاون علمی و پژوهشی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دربارهٔ راهکار تبدیل مزیتهای بالقوه صنایع کوچک و متوسط به مزیتهای بالفعل توضیح داد: تنها راهکار موجود تقویت ارتباط این صنایع با مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی است که برای چنین کاری میتوان مراکز تحقیق و توسعهٔ همگن را راهاندازی کرد.
به گفته سیدی این مراکز خصوصی میتواند به دانشگاه و صنعت خدمات مشاورهیی، آموزشی و تسهیلات ارائه کنند.