اعزام هیات تجاری به آفریقا

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی ، مرکز تعاملات بین المللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری رئیس ‌جمهوری در نظر دارد هیات تجاری – فناوری متشکل از شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور بویژه در حوزه‌های کشاورزی (ماشین‌آلات و نهاده)، سلامت (دارو و تجهیزات پزشکی مصرفی)، فناوری اطلاعات، ماشین‌آلات صنعتی، مصالح ساختمانی و پلیمر، صنایع معدنی و صنایع تبدیلی را به سه کشور آفریقایی اتیوپی، اوگاندا و کنیا اعزام کند.
این برنامه که با حضور معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری و نمایندگانی از بانک توسعه صادرات ایران، سازمان توسعه تجارت ایران، وزارت امور خارجه، وزارت بهداشت، وزارت جهاد کشاورزی و مرکز همکاری‌های تحول و پیشرفت، طی روزهای 12 تا 16 شهریورماه سال جاری برگزار خواهد شد، شامل نشست‌های تجاری مشترک با شرکت‌های متناظر آفریقایی و بازدیدهای صنعتی و تجاری است.

براساس این گزارش ، قاره آفریقا با جمعیت 1.1 میلیارد نفر و سرشار از ذخایر عظیم طبیعی و معدنی، دارای نرخ رشد اقتصادی متوسط بالای 5% می‌باشد و پیش‌بینی می‌گردد اقتصاد این قاره تا سال 2050 به بیش از 29 تریلیون دلار افزایش یابد. این قاره دارای ظرفیتهای بالایی برای صادرات محصولات و فناوری توسط شرکتهای فناور و دانش‌بنیان است. سرمایه گذاری های عظیم کشورهایی نظیر چین، هند، ترکیه و اعضای اتحادیه اروپا در کشورهای مختلف این قاره حکایت از این مساله دارد که این قاره ظرفیت جذب بالای فناوری دارد.
کشور اتیوپی با جمعیت بیش از 100 میلیون نفر جمعیت و نرخ رشد اقتصادی بالای 11% که پیش‌بنی می‌گردد تا سال 2025 ادامه یابد، دارای واردات افزون بر 19 میلیارد دلار در سال 2017 است که سهم ایران تنها 38 میلیون دلار می‌باشد. با توجه به برنامه‌های توسعه‌ای که این کشور در سطح کلان تعریف نموده، به عنوان اولین مقصد سفر در نظر گرفته شده است. برنامه ملاقات با مدیرین کمیسیون سرمایه گذاری این کشور نیز جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص سرمایه گذاری در این کشور، در دستور کار این سفر قرار دارد.
کشورهای کنیا و اوگاندا به عنوان کشورهای دارای اولویت تجاری در شرق آفریقا توسط ستاد آفریقا شناسایی گردیده‌اند. حضور چشمگیر مسلمانان در کنیا بعنوان کشوری که 17.6 میلیارد دلار در سال 2016 واردات داشته، می‌تواند بعنوان بستر و پل ارتباطی برای افزایش میزان صادرات ایران از 126 میلیون دلار فعلی را فراهم آورد. برگزاری نشست تجاری بین شرکتهای ایرانی و تجار کنیایی برنامه اصلی این کشور می باشد. 
همچنین اوگاندا که دارای روابط سیاسی مناسبی با ایران می‌باشد سالانه 5.5 میلیارد دلار واردات دارد که سهم ایران از صادرات به این کشور تنها 2.2 میلیون دلار و محدود به برخی داروهای ژنریک است. برگزاری نشست تجاری بین شرکتهای  ایرانی و اوگاندایی از اهم برنامه‌های هیات در این کشور خواهد بود.
متقاضیان حضور در این برنامه می توانند از طریق پورتال کریدور صادرات به نشانی bizservices.ir آمادگی خود جهت حضور در این برنامه را حداکثر تا 25 تیرماه 1397 اعلام کنند. جهت دریافت توضیحات بیشتر با تلفن های 16-63103114 تماس حاصل کنند.