گردهمایی باشگاه شرکت های صادراتی دانش بنیان بهمن ماه امسال برگزار می شود. این دومین گردهمایی شرکت های صادراتی دانش بنیان است که توسط باشگاه صادرات برگزار می شود.
باشگاه شرکت های صادراتی دانش بنیان
باشگاه شرکت های صادراتی دانش بنیان با هدف ارتقا برند ملی به خصوص در حوزه محصولات با فناوری پیشرفته در بازار بین الملل شروع به کار کرد. این مرکز ماموریت خود را با ارزیابی شرکت های دانش بنیان در حوزه صادرات آغاز و در ادامه فرآیند عارضه یابی را برای این شرکت ها اجرا نموده است. گام بعدی پس از ارزیابی و عارضه یابی، توانمندسازی شرکت ها در حوزه صادرات است. این روند با کمک رتبه بندی شرکت ها در گروه های پنج، چهار، سه و دو ستاره انجام می شود.
رتبه بندی شرکت ها
رتبه بندی شرکت ها در گروه های مختلف با ارزیابی و امتیازدهی به آنها انجام می شود. در این مدل شرکت ها را در چهار شاخص اصلی شامل:
- فنی
- مدیریت صادراتی
- شرکتی
- بازاری و مالی
- و ۲۳ زیرشاخه
در فرایند ارزیابی مورد بررسی قرار می دهد. هم اکنون، حدود 1300 شرکت در باشگاه ارزیابی و رتبه بنده شده اند. فرآیند ارزیابی و رتبه دهی همواره در حال به روزرسانی است و شرکت هایی که در حوزه ی صادرات محصولات دانش بنیان خود پیشرفت می کنند، به گروه های بالاتر ارتقا میابند.
اولین گردهمایی باشگاه شرکت های صادراتی دانش بنیان
اولین گردهمایی باشگاه اسفند 1401 برگزار شد که طی آن از شرکت های دارای جهش صادراتی و شرکت های پنج و چهارستاره تقدیر به عمل آمد. این مراسم با حضور دکتر دهقانی فیروز آبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور، دکتر میرآبادی رئیس مرکز تعاملات بین المللی علم و فناوری، دکتر ملکی فر معاون صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد.
پس از گردهمایی باشگاه برنامه های کارگاهی و نشست های تخصصی شرکت های دانش بنیان با هدف افزایش توانمندی شرکت ها در صادرات توسط باشگاه برگزار شده است. در ادامه روند برگزاری این برنامه ها را می خوانید.
کارگاه رفع تعهد ارزی
پیرو تحلیل اطلاعات، چالشهای مسیر صادراتی شرکتهای دانشبنیان، تصمیم به برگزاری گردهماییهای تخصصی در حوزههای مختلف با همکاری سازمانهای مرتبط گرفته شد. در اولین رویداد مشترک با همکاری سازمان توسعه تجارت کارگاه آموزشی “قوانین و مقررات ارزی” مردادماه 1402 برگزار شد. در این رویداد بیش از 80 شرکت حضور داشتند که پس از آشنایی با نحوه اجرا قوانین و مقررات رفع تعهد ارزی به بیان مسائل خود در این زمینه پرداختند.
گردهماییهای تحلیل بازارهای صادراتی
تحلیل بازارهای صادراتی یکی از چالش های پیچیده و پرهزینه برای شرکت های دانش بنیان است. جهت تسهیل دستیابی به اطلاعات بازار کشورهای مختلف، باشگاه صادرات اقدام به برگزاری سلسله نشست هایی با همکاری سازمانهای مرتبط می کند. در راستای همین برنامه در مردادماه 1402 اولین نشست با عنوان بررسی بازار آفریقا با همکاری اتاق بازرگانی آفریقا در محل اتاق بازرگانی ایران برگزار شد.
گردهماییهای تخصصی در هریک از حوزههای فناوری
تاکنون 2 گردهمایی تخصصی در حوزههای دارو، فرآوردههای پیشرفته حوزه تشخیص و درمان و وسایل، ملزومات و تجهیزات پزشکی در سال جاری در تهران با حضور شرکت های هر حوزه برگزارشده است. این گردهمایی های تخصصی با اهداف زیر برگزار می شوند:
- تعامل مستقیم با شرکت های صادراتی دانش بنیان؛
- پیگیری حل مشکلات این شرکت ها در روند صادرات محصولات دانش بنیان،
- ایجاد بستر مناسب جهت انتقال تجربه از شرکت های قوی به دیگر شرکت ها،
- بررسی راهکارهای افزایش صادرات دانشبنیان.
باشگاه شرکت های صادراتی دانش بنیان در ماه های آتی 5 نشست تخصصی دیگر در حوزه های زیر برگزار می کند:
کمیته تخصصی | محل برگزاری |
ماشینآلات و تجهیزات پیشرفته | آذربایجان شرقی |
فناوری اطلاعات، ارتباطات و نرمافزارهای رایانهای | خراسان رضوی |
مواد پیشرفته و محصولات مبتنی بر فناوریهای شیمیایی | فارس |
برق و الکترونیک، فوتونیک، مخابرات و سیستمهای خودکار | تهران |
فناوری زیستی، کشاورزی و صنایع غذایی | تهران |
دومین گردهمایی باشگاه شرکت های صادراتی دانش بنیان
دومین دوره گردهمایی باشگاه 29 بهمن سال جاری با حضور سیاستگذاران و فعالان حوزه های دانش بنیان برگزار می شود. این گردهمایی با پنل های تخصصی، نشست های B2B و تقدیر از برترین ها همراه است. متقاضیان حضور در این گردهمایی می توانند از طریق لینک زیر اقدام به ثبت نام نمایند: